شکایت مردم در مزار شریف از کم‌کیفیت بودن وسایل بهداشتی

ساخت وبلاگ


 شکایت مردم از وسایل بهداشتی بی‌کیفیت
انتقاد مردم از بی‌کیفیت بودن لوازم بهداشتی در بازار های کشور، که باعث امراض گوناگون جلدی شده است.
وحیده یک‌تن از باشنده‌گان شهر مزارشریف می‌گوید: "متسفانه در تمام مارکیت‌های شهر وسایل بهداشتی هم چون کریم، صابون، شامپو، پودر و دیگر لوازم بهداشتی کیفیت بسیار پایین دارد. که اکثر اوقات با استفاده از این وسایل سبب آسیب رسیدن در روی و مو می‌گردد. که خودم تعداد زیادی دختران را شاهد هستم که با استفاده از وسایلی آرایش سبب لکه و حساسیت‌ها‌ در جلد شان شده است که این معضل بیشتر دامن‌گیر اطفال و جوانان است".
این در حالیست که اکثر باشندگان شهر مزار شریف با تایید این مسله می افزاید، که لوازم آرایشی  نسبت به قیمت شان از کیفتی پایین برخوردار است، هر روز به  مرور زمان لوازم آرایشی کیفیت شان را از دست می‌دهید.
از سوی دیگر صمیم نوری یک‌تن از دوکانداران مارکیت سیتی‌واک می‌گوید: " ما اکثر اموال خود را از عمده فروشی‌های شهر که از سوی تاجران ملی وارد می‌شود، خریداری می‌کنیم.
و به دلیل اینکه اقتصاد مردم پایین است ما مجبور هستیم لوازم بهداشتی کم کیفیت‌ و قیمت پایین‌تر را از عمده  فروشان خریداری نمایم، و به فروش برسانیم.
اگر لوازم برند و با کیفیت که هر کدامش بیش تر از صد تا دو صد دالرتمام می‌شود بگیریم به او قیمت مردم نمی‌گیرند. پس در همین حال ما نسبت به درآمد و تقاضایی مشتریان اموال خود را اعیار می‌سازیم".
‌‌‌

 (مارکیت سیتی واک ؛ عکاس ادیبه صادق)
 از سوی دیگر خواستیم نظری داکتر علاوالدین "کوهی" یک‌تن ازمتخصین جلدی و استاد دانشگاه طبی  را در مورد اثرات جانبی لوازم بی‌کیفت داشته باشیم که وی افزود: " بیشتر مریضان که به دلیل مشکلات جلدی نزدی من مراجعه می‌نمایند سه دلیل عمده وجود دارد، اول کثافات و میحط آلوده، بعضی از اثرات ارثی، و استفاده از وسایل بهداشتی بی‌کیفیت می‌باشه.  و نیز می‌گوید اکثر آرایش هایکه در بازار های به فروش می‌رسند، طبعیی نبوده و از ترکیبات مواد کیمیاوی می‌باشه سبب امراض مختلف شده می‌تواند. حتی بعضی اوقات باعث از بین رفتن، سوختن روی و سرطانی جلدی شده می‌تواند. بخاطری که اکثر مواد بهداشتی از ترکیبات کیمیاوی بسیار تیز و خطرناک می‌باشد".
 داکتر علاوالدین "کوهی" متخصص جلدی و زهروی) )
نظر به تحقیات صورت گرفته، رقم دقیق از وارد کننده‌گان این بخش مشخص نسیت؛ اما به گفته مقام های وزرات صحت و اتاق تجارت و صنایع کشور، هم اکنون هر فردی که بخواهد می‌تواند در کنار دیگر اجناس، مواد آرایشی نیز وارد کنند.
در همین حال مصاحبه که با  آقای بشیر نوشیروان یک‌تن از عمده فروشان وسایل بهداشتی در شهر مزار شریف داشتیم گفت:" اموال آرایشی و بهداشتی که بیشتر در افغانستان وارد می‌شود، نظر به فرمایش دوبی و ساخت چین می‌باشد؛ اما از کشور های چون پاکستان، هند و ایران و ترکیه نیز وارداتی داریم. و به دلیل بازاری آزاد و کم توجه‌ای دولت اکثر تاجران متسفانه اموال بی‌ارزش و تاریخ تیر شده را با تاپه و چاپ بعضی برند ها وارد افغانستان می‌کنند. که سبب تاثیر منفی در بازار و مشتریان می‌شود.

   است )  این چارت تخمینی نسبت به وارداتی دیگر اموال تجارتی و بهداشت)
‌این در حالیست که چند روز قبل پوپل پوپل‌زی ریس نورم واستندرد افغانستان تحت یک برنامه خاص در تلویزیون طلوع گفته بود که، با ایجاد یک توافع نامه‌ای با اتاق تجارت و صنایع از این ادراه خواسته تا برای تاجران ملی برنامه آگاهی دهی جهت وارداتی با کیفیت را اندازی کنند.
و نیز افزود:" که ما تنها وظیفه ایجاد لایحه و قوانین را به عهده داریم و اجرای آن مربوط به وزارت صحت و اتاق تجارت و صنایع می‌شود".
پس به اساس حرف های آقای پوپل زی خواستیم مصاحبه با منصور مقصودی سخنگوی اتاق تجارت وصنایع بلخ داشیتم  می‌افزاید:" وارد کردن مواد و کالاهایکه از دیگر کشورها وراد می‌کنیم متسفانه استندرد و کیفیت در نظر گرفته نه‌شده است. مارکیت های افغانستان چی بهداشتی و خوراکی مملو از موادی غیر معیاری است.
که این مشکلات با ایجاد لابراتوارهای مجهز و شرکت‌های تولیدی با کیفت در داخل کشور و بررسی و ایجاد قوانین خاص واردات حل خواهد شد. وما نه تنها برای باکیفیت ساختن کالاهای وارداتی بل جهت با کیفیت سازی تولیدات داخل کار می‌کنیم".
گزارش از ادیبه "صادق"
 

خصوصیات یک بانو موفق مسلمان...
ما را در سایت خصوصیات یک بانو موفق مسلمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : effortperson بازدید : 189 تاريخ : دوشنبه 28 بهمن 1398 ساعت: 18:41