ٱلوده گی صوتی

ساخت وبلاگ

گزارش از آلوده گی صوتی در شهر های بزرگ کشور

 

مردم نسبت به افزایش روز افزون آلوده گی صوتی در کشور نگران اند!

 مردم می گویند: "که رشد بیش از حد نفوس اجتماع و توسعه صنعت و تکنالوژی در شهرها مشکلات زیادی را برای شهرنیشینان ببار آورده است".

 هرچند درمورد  مشکل و زیان آلوده گی صوتی، نسبت به دیگر آلوده گی های محیطی توجه کمتری  قرار گرفته است. اما به اساس گفته های از دوکتوران ، آلودگی صوتی از چالش های عمده در پایتخت و شهرهای بزرگ افغانستان به شمار میرود که عواقب و بیماری های خطرناکی را مانند کاهش شنوایی، فشار خون، سکته های ناگهانی رابه همراه دارد و این مشکل در حال افزایش است.

مریم محمدی یک تن از شهروندان شهر مزار شریف می گوید: " بیشتری مردم در کشور فرهنگ شهر نیشنی را هیچ  مراعات نمی‌کنند. وقتی در شهر و بازار می‌روم بیشتر هارن های موتر امبولانس و لاری را در موتر های خورد نصب می‌کند،  در هر جا بدون هیچ دلیل هارن های موتر خود را فشار می‌دهند.

و در این اوآخر رواج شده است که در پشت کوچه و خانه ها موترهای از کچالو و پیاز می آورند و بسیار با صدای بلند و دلخراش صدا می‌زند، هم چنان  در تابستان همین کراچی های آیس کریم که با صدای ( آینه آیس کریم پیمان! ) و تینگ تینگ صدا دارد، صدای گاز گروپ، وسایل شوینده را  و بعضی لوازم دیگر را صدا می‌زنند".

بانو مریم هم چنان علاوه کرد، که بعضی از دست فروشان همه روزه در شهر با صدای دلخراش ویا با ده ها لاود اسپیکر مکررا نام وسایل که می فروشد می‌گیرند، برای مردم غیر تحمل و مشکل ساز است.

 

 

عکاسی توسط کمره موبایل ( ادیبه صادق)

 

 

ش و گلو)  داکتر عبدالله درمان متخصص گو)  

نظر به مصاحبه که همرای داکتر عبدالله "درمان"  متخصص بیماری گوش و گلو و هم چنان استاد دانشگاه طبی بلخ  داشتم وی گفت: " بیشتر از مریض هایکه نسبت به مشکل شنوایی نزد من مراجعه می‌کند دو دلیلی است، یا حفظ الصحه می‌باشد ویا آسیب صوتی در شهر و خانه ها است. زیرا  آلوده گی صوتی در شهر و خانه ها در چینن شرایط از ظرفیت تحمل اعصاب انسان بالا است و ادامه این آلوده گی خطرهای ناگوار عقلی، شنوایی و عصبی را به دنبال خواهد داشت".

آقای درمان، ضربات صوتی را از ضربات فزیکی برای اعصاب خطرناک تر تعریف می کند و می گوید: "ضربات صوتی قابل دید نیستند اما می تواند خطرناکتر از ضربات فزیکی باشند، صوت یا صداهای ناهنجاری که ما می شنویم صدماتی اند که آدم نمی بیند ولی به شکل غیر مستقیم اعصاب و حس شنوایی  را مورد تاثیر قرار می دهد".

  استاد درمان از بلندگوهای پرقدرت در صالون ها و محافل عروسی را نیز برای تاثیر شنوایی، مغز و اعصاب انسان مضر توصیف کرد و گفت: "استفاده از بلندگوهای بیرون از منزل در قرائت قرآن کریم در محافل عزاداری که برای دو سه روز ادامه می یابد نیز نادرست است”.

در همین حال محمد آصف  یک تن از باشنده گان شهر مزار از تیز رفتاری و صدای هارن موترهای پولیس شکایت داشته می گوید: "موترهای رنجر پولیس در اکثرمواقع بدون هیچ وظیفه نظامی با شدت زیاد و با هارن های دلخراش از کوچه ها و خیابان ها می گذرند، اگر فردی دچار بیماری قلبی باشد همان جا سکته خواهد کرد”.

وی افزود: “پولیس ملی که خود وظیفه نظم جامعه را به عهده دارد باعث الودگی صوتی می شود، پس از بقیه مردم چطور می توان این توقع را داشت” 

در این مورد خواستم نظری از ترافیک شهر مزارشریف داشته باشم اما حاضر به مصاحبه نشدند.

در همین حال یک تن از حلبی سازان در کوچه قابله پروین، بنام محمد صادق که 60 سال دارد. وبیشتر عمر خود را دراین حرفه گذرانده و اکنون قدرت شنوایی اش نسبت به گذشته کاهش یافته است.

وی می‌گوید: "از آوان طفولیت تاکنون به این پیشه مصروف می‌باشم، گوش هایم کمی ضعیف شده است؛ اما به کلی کر نشده ام  و میدانم که تاثیرات آن همین صدا ها است". 

 

 

   

عکاسی توسط کمره موبایل (ادیبه صادق)

از سوی دیگر استاد فرشته حسینی استاد انجنیری محیط زیست درمورد آلوده گی صوتی چنین می‌گوید:" متاسفانه ما در افغانستان به انواع مختلف از آلوده‌گی محیطی روبرو استیم. یکی از آلوده‌ گی اساسی، آلوده گی صوتی است. این آلوده گی به استثنا این که مشکلات قابل توجه بالای انسان ها می گذارد، دیگر زنده جان های نیز درامان نیستند".

نباتات نیز متاثر ازآلودگی صوتی اند. به گفته بانو حسینی این مشکل باعث رشد کم نباتات وزرد شدن برگ درختان می شود وحیواناتی که در محیط های پر سرو صدا قرار دارند شیر دهی آنها کاهش پیدا می کند.

باآنکه تاکنون در افغانستان میزان صداها مطابق با معیارهای جهانی تعیین و تعریف نشده است؛ اما متخصصان امور، میزان تولید برخی صداها را درکشور به ویژه شهرهای بزرگ کشور چنین بیان می کنند.

 

 

 

 

در همین حال نظر به تحقیات دانشمندان صداهای مزاحم در روز باعث ایجاد یک سلسله مشکلات صحی به مردم می‌شود.

افرادی که در کارخانه جات باصدای بلند کار می کنند، اولین مشکل که برای انها پیش میاید ناخن های آنها سیاه می شود و پندیده گی عضلاتی برای شان به وجود میاید وتحقیقات نشان داده؛ اگر آنها در جای آرام هم بروند در آنجا آرامش پیدا نمی کنند و این بیماری تا آخر زندگی همراه انسان باقی میماند.

زنان حامله اگر در معرض صداهای بلند قرار گیرند و یا بطور دایم صدا های بلند را بشنوند، طفل آنها تغذیه و رشد درست کرده نمی تواند و در مواردی هم، آلودگی صوتی یکی از عوامل سقط جنین وبه دنیا آوردن طفل مرده زنان باردار محسوب می‌شود.

تماشای زیاد تلویزیون از سوی کودکان با صدای بلند، شنیدن رادیو و استفاده از گوشی های غیر معیاری که داخل گوش میشود باعث کاهش شنوایی و حتی افراد را کر میسازد.

از سوی دیگر به اساس بررسی متخصصان اودیولوژی(audiology)شرکت محسن مسعود نشان میدهد که درسالهای اخیر میزان مراجعین مبتلا به کاهش شنوایی در کابل افزایش یافته و از سال ۲۰۰۷ تاکنون به اینطرف روزانه ۱۰-۱۷ نفر که بیشتر آنان افراد نظامی و کارمندان میدان های هوایی و یا افرادی که در نزدیک میدان هوایی زندگی میکنند تشکیل میدهد. 

در همین حال باشنده گان مزار شریف آلوده صوتی را از جمله ی آلوده‌ گی های محیط زیست در کشور دانسته و می افزاید که در جریان بیش از دوازده سال گذشته، با وجود مشکلات روز افزون آلوده صوتی در کشور ارگان های ذیربط برای کنترول آن توجه جدی نکردصه اند.

نوت : نظر به اطلاعات از دیگر منابع در دست رس نداشتم، موارد آتی را از خبر گزاری آوا گرفتم و به شکل چارت در آوردم.

 

میزان منابع تولید برخی صدا ها در افغانستان:

    پرواز طیاره ها ۱۰۰ – ۱۳۰دسی بل

    هارند موتر های نظامی ۹۰ تا ۱۰۰ دسی بل

    هوتل های عروسی ۱۰۰ تا ۱۱۰ دسی بل

    آهنگری و حلبی سازی ۴۰ تا ۹۰ دسی بل

    مراکز خرید و فروش ۵۰ – ۷۰ دسی بل

    بلند گو های رستورانت ها ۸۰ – ۹۵ دسی بل

    جاده های پر ازدحام ۷۰- ۹۰ دسی بل

    ماشین لباس شویی ۶۰ – ۹۰ دسی بل

    مناطق صنعتی ۸۰ – ۱۱۰ دسی بل 

 گزارش از ادیبه "صادق"

 

 

 

 

 

 

 

   

خصوصیات یک بانو موفق مسلمان...
ما را در سایت خصوصیات یک بانو موفق مسلمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : effortperson بازدید : 198 تاريخ : دوشنبه 28 بهمن 1398 ساعت: 18:41